Omgeving

Lemmer Beach

Lemmer Beach

Directe ligging

Lemmer Beach, ook wel bekend als het Lemmerstrand, ligt aan het IJsselmeer. Een heerlijk zandstrand (3,5 hectare groot) met speeltoestellen, toiletten en een gezellige strandbar. De perfecte plek om lekker tot rust te komen én te zwemmen!
Jachthaven Lemmer

Jachthaven Lemmer

Directe ligging

Jachthaven Lemmer heeft 350 mooie ligplaatsen voor boten van 7 tot 18 meter. Passanten zijn hier ook welkom, er is voldoende plek! Het is ook mogelijk om hier een sloep te huren.
Lemmer centrum

Lemmer centrum

Directe ligging

Lemmer is een gezellig Fries dorp met een bijzondere haven midden in het centrum van Lemmer. Aan het water vind je bovendien veel leuke terrassen. De echte must see? Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld! Een bijzonder UNESCO Werelderfgoed.
Groote Brekken

Groote Brekken

5 km afstand

Vanuit de jachthaven in Lemmer vaar je direct 'de Brekken' op. Een prachtig meer om over te varen! Het is niet te groot en je kunt vanaf hier alle kanten op (denk aan Joure, Sneek of de Friese Meren). Veel vaarplezier!
Vogelkijkhut Sondeler Leien

Vogelkijkhut Sondeler Leien

7 km afstand

Natuurgebied de Sondeler Leien is veengebied dat bestaat uit weilanden, rietvelden en dichte struikgewassen. Een erg geliefde plek voor vogels! Vanuit de Vogelkijkhut spot je o.a. watervogels, kieviten en grutto’s. Vissen kan hier ook bij de vissteiger.
Tjeukermeer

Tjeukermeer

10 km afstand

Het Tjeukermeer is het grootste meer van Friesland. Aan de rand van het meer, bij het gemaal van Echten, prijkt het standbeeld van Tsjûke en March. Ga je het water op? Binnen de gele boeien mag je met je boot snel varen.
SUPPEN in Sloten

SUPPEN in Sloten

11 km afstand

Stap in het mooie vestingstad Sloten op je paddleboard. Vanaf hier SUP je door een klassiek Fries landschap van polders, water, grasland en rietvelden. Je zult versteld staan van de schoonheid en sereniteit van de natuur terwijl je op je SUP-board staat.
Slotermeer

Slotermeer

11 km afstand

Het Slotermeer is perfect voor vaar- en zeiltochten! Ook kun je hier zwemmen, vissen en surfen. Kortom, dit is een geweldige plek voor watersporters. Bovendien is het meer is verbonden met Sloten en grenst het aan het mooie Balk en Woudsend.
Zeilschool 't Stekelbaarsje

Zeilschool 't Stekelbaarsje

17 km afstand

Leren en lekker veel fun worden hier perfect met elkaar te gecombineerd. Het aanstekelijke enthousiasme van de instructeurs zorgt voor een geweldige ervaring. Het is de ideale plek voor kinderen om in korte tijd hun zeildiploma te behalen.
Woudsend

Woudsend

18 km afstand

Laat je verrassen door de vele oude gerestaureerde panden, smalle steegjes, verrassende doorkijkjes en het gezellige dorpscentrum. Ontdek het mooie historische handelsdorp door de leuke Elfstegentocht te volgen!
Joure

Joure

19 km afstand

In het altijd gezellige Joure valt er van alles te zien. Wandel door de jachthaven, bezoek het Douwe Egbertsmuseum, pak een leuk terrasje aan het water of neem een kijkje bij de bijzondere fontein 'Het Grote Gezicht'.
Stavoren

Stavoren

28 km afstand

De uitstraling van Stavoren is uniek in Friesland. Als je langs de haven loopt en uitkijkt over de zee, waan je jezelf voor even in het kleurrijke Kopenhagen. Een bezoek aan deze bijzondere stad maakt jouw vakantie compleet!
Heerenveen

Heerenveen

27 km afstand

Heerenveen is het grootste dorp (én een van de sportiefste) van Friesland. Je vindt hier o.a. het ijsstadion Thialf en het Abe Lenstra voetbalstadion. Het knusse centrum is gevuld met leuke winkels, gezellige restaurants en mooie monumentale panden.
Hindeloopen

Hindeloopen

30 km afstand

Hindeloopen is een van de mooiste steden van Friesland. De stad staat bekend om haar unieke kleurrijke klederdracht en levendige schilderkunsten. Hier in Hindeloopen doet men dingen graag op eigen wijze en dat is duidelijk terug te zien. Neem hier zeker even een kijkje.